Tutorial: kako koristiti vanjski Python interpreter u GOM 2018 programskom paketu

GOM ARAMIS sustav za mjerenje i analizu pomaka i deformacija moguće je proširiti vlastitim skriptnim funkcijama korištenjem uključenog Python interpretera što ga čini iznimno interesantnim za potrebe istraživanja i razvoja. Do sada su proširivanja standardnih biblioteka bila moguća samo uz uvjet da je biblioteka koju želimo uvesti bila napisana 100% u tekstualnom obliku, što nažalost ne vrijedi za neke od popularnih matematičkih i statističkih biblioteka.

Programski paket GOM 2018 uklanja ovaj limit i donosi mogućnost da se umjesto standardnog GOM Python interpretera koristi standardni besplatni Python interpreter. To podrazumijeva da se mogu koristiti sve biblioteke dostupne za Python (npr. numpy, matplotlib…). Video prikazuje kompletnu proceduru kako instalirati python, prilagoditi GOM software da koristi vanjski interpreter i primjer jedne FFT analize signala s dodatnim interaktivnim prozorima.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića